Juridische bijstand in bestuursrecht te Zierikzee

Neem contact op

Bij Advocatenkantoor Van Pijkeren & Van Aken te Zierikzee kunt u terecht voor juridische ondersteuning op het gebied van het bestuursrecht. Lees hieronder meer over de deelgebieden waarin wij u van dienst kunnen zijn en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Over het bestuursrecht

Bestuursrecht of administratief recht heeft betrekking op de relatie tussen openbaar bestuur en burgers of bedrijven. Met openbaar bestuur worden overheidsorganen bedoeld zoals ministeries, provincies, gemeenten, product- en bedrijfschappen en waterschappen. Advocatenkantoor Van Pijkeren & Van Aken te Zierikzee is uw juridische partner voor allerlei bestuursrechtelijke zaken. Hieronder kunt u enkele veelvoorkomende deelgebieden uit het bestuursrecht zien waarbij Advocatenkantoor Van Pijkeren & Van Aken u van dienst kan zijn.

Vreemdelingenrecht

In het vreemdelingenrecht worden zaken geregeld die te maken hebben met de toelating, het verblijf en de verwijdering van ‘vreemdelingen’. Met het woord vreemdeling wordt een persoon bedoeld die niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt.

Bestemmingsplannen

In een bestemmingsplan legt de gemeente vast hoe en waar er in de gemeente mag worden gebouwd. Voor verschillende wijken en gebieden binnen Nederlandse gemeenten gelden verschillende bestemmingsplannen. Heeft u bouwplannen en loopt u tegen een bestemmingsplan aan, dan kan Advocatenkantoor Van Pijkeren & Van Aken te Zierikzee u helpen.

Wet verplichte GGZ

Sinds 2018 bestaat de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg, die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingevoerd. Deze wet is in het leven geroepen om verplichte zorg te kunnen verlenen aan personen met een psychische stoornis.